Отделен клас актив ли са колекционерските картични, част 2

Кен Голдин, основател на Goldin Auctions

18:00 | 16 юни 2021
Преводач: Кирил Петков

Моето любимо и най-ценно притежание е бухалка, използвана от Бейб Рут. Не бих ѝ поставил цена. Но е над един милион долара. Винаги съм се интересувал от стари картички. Но забелязах нов феномен.

Новото поколение иска да събира картички на хора, с които са израснали и хора, които са популярни сега. Новашка картичка на Роналдо. Футболът върви много добре. В момента Роналдо е най-добрата новашка футболна картичка.

Известни сме с продажбата си на картичка на ЛеБрон Джеймс за 1,8 милиона долара. Наскоро продадохме картичка на Коби Брайънт за около 1,79 милиона.

Чисто нова! Коби Брайънт!

Безупречно състояние, хромов рефлектор. Държа около половин милион долара.

Винаги съм се смятал за собственик на малък бизнес. Мога да общувам. „Пратете ми снимка.“ "Имам тази топка. Да знаете колко струва?" "Имам тази картичка.“ „Според вас колко е този Коби?" Отговарям на всяко едно съобщение. Всяка сутрин получавам дузини нови.

Без значение до каква степен Goldin ще се разрасне, в моите очи компанията ще си остане моят малък бизнес.

Колекционерските картички са част от обществото. Те са изкуство. Те ни връщат в предишна ера.

Невероятно е да можете да посветите живота си и да се събуждате всяка сутрин, за да продължите да колекционирате същите неща, както когато сте били на 12 или 13 години.

Сега това е бизнес.

Хора като Марк Уолбърг отварят пакетчета по телевизията с децата си. Хора като Кевин Дурант и Дуейн Уейд. Майк Траут, ЛеБрон Джеймс говорят за картичките си. Вече сме част от поп-културата.

Според мен това е причината популярността им да нарасне. Затова бъдещето е светло.