САЩ предупреди да не се пътува в Япония за Олимпиадата

Анабел Друлърс, Bloomberg News Лондон

17:30 | 25 май 2021
Обновен: 19:36 | 25 май 2021
Преводач: Антон Груев

Американските власти издадоха нова заповед, която препоръчва на американците да избягват пътувания до Япония. Това допълнително поставя под съмнение провеждането на Олимпийските игри в страната след по-малко от 2 месеца. Заповедта беше издадена въпреки много по-ниския брой заразени в Япония, отколкото в САЩ. В много японски префектури още е в сила извънредно положение.

Емисии

Ако британският финансов сектор беше държава, той щеше да има по-голям въглероден отпечатък от Канада. Това показва доклад на Грийнпийс и Световния фонд за дивата природа. Ефектът се дължи основно на длъжниците на компанията и инвестиционния ѝ портфейл. Според друга организация, емисиите от финансираните дейности са 700 пъти по-големи от пряката дейност на банките. Грийнпийс нарече финансовия сектор малката мръсна тайна на Обединеното кралство.

Имоти

В Европейския имотен сектор беше договорено най-голямото придобиване. Германската компания за жилищни площи Воновия Vonovia ще придобия германския си конкурент Дойче Вьонен Wohnen за 19 милиарда евро. Цената включва премия от около 18% спрямо цената при затваряне на целевата компания по време на търговската сесия в петък. Сделката ще събере двамата най-големи наемодатели, които общо ще разполагат с близо 500 000 апартамента.