Colonial показа нужда от реформа в лицензионния режим

Дан Бруйет, бивш министър на енергетиката

16:00 | 14 май 2021
Обновен: 16:14 | 14 май 2021
Преводач: Мария Попова

Както каза президентът, държавата не притежава инфраструктурни мрежи. Тръбопроводът е частен както и повечето такива съоръжения в Съединените щати. Същото се отнася и за електрическата мрежа.

Държавата не строи, така че укрепването не е функция на държавата. Това, което държавата би могла да направи по-добре е да сподели данни от разузнаването, с които разполага с частната индустрия. Така че тя да разбере какви са заплахите и да изгради мрежите си по начин, който да предотврати такива проблеми. Това е нещо, в което държавата би могла да се справи по-добре.

Другото нещо, което държавата трябва да направи е да разгледа документите за ставките и да проумее, че когато една компания иска увеличаване на ставките или допълнителни ресурси за киберподобрения, те трябва да бъдат одобрени и предоставени.

Третото нещо, което държавата може да направи е да започне реформа в процеса по издаване на разрешителни в страната и да позволи изграждането на повече инфраструктурни мрежи. Дублирането и защитата в дълбочина са верните отговори в случая.