Huawei работи по сигурността

Анди Парди, технологичен директор на американските операции на Huawei Technologies Co.

16:30 | 18 март 2021
Обновен: 18:46 | 18 март 2021
Автор: Петя Кушева

Администрацията на САЩ набира инерция. Потвърдени са предстоящи ангажименти и срещи. Няколко други позиции предстои да бъдат запълнени, в различни отдели.

Забелязахме някои окуражаващи неща в подхода на Съединените щати към света. Акценттът е много повече върху многостранността отколкото върху индивидуализма на Америка.

Вероятно е САЩ да се отнасят към съюзниците си с повече уважение. Надяваме се вместо струпване на различни геополитически въпроси за договаряне с Китай, те да бъдат разделени и да има фокусиране върху всеки един по отделно, според това, което е в най-добър интерес на Съединените щати.

Ако някои въпроси касаят нас, надяваме се американското правителство да разговаря с нас, а не с китайското правителство, защото Huawei отговаря сама за себе си.

Правим много и в световен мащаб стават много неща. Честно казано фокусираме се основно върху бизнеса си в Съединените щати.

Признаваме, че администрацията на Байдън има огромни проблеми с Ковид, с икономиката, с геополитическите въпроси, с Китай и др., така че си сътрудничим с целия свят, за да се опитаме да разрешим някои от проблемите в Съединените щати и на други места.

Наскорошните атаки към SolarWinds и сървъра на Microsoft Exchange са две от най-големите кибер атаки изобщо. Затова е съвсем ясно, че проблемите около риска при веригите за доставки, които бяха насочени към нас и някои други, са много важни за Съединените щати и се надяваме администрацията на Байдън да работи със съюзниците ни и с частния сектор, за да постигне обективно и прозрачно решение и да знае на кои продукти и услуги може да се има доверие. Защото при тези две кибер атаки бяха засегнати доверени доставчици. Да се надяваме, че летвата ще бъде повдигната.

Но за нас приоритет е освобождаването на нашия финансов директор Мън Уанджоу, а също и възможността американските компании да продадават на Huawei. Вярваме че американското правителство ще вземе пред вид най-добрите интереси на Съединените щати и ще решат да продават тази нечувствителна технология на Huawei.

Тези 12 млрд., които харчим годишно и 40 хиляди американски работни места бяха поставени в опасност. Ако бъдем принудени да напуснем, тези работни места в Америка ще бъдат загубени. Ужасявам се, ако това стане.