Франк Апел не подкрепя задължителната ваксинация

Франк Апел, директор на Deutsche Post

11:30 | 9 март 2021
Обновен: 12:43 | 9 март 2021
Автор: Силвия Грозева

Не можете да изискване задължително ваксиниране на служителите си. Всеки път, когато ни позволят да купим ваксина от правителството или фармацевтичните компании обаче, ние ще го правим и ще предложим ваксините в офисите ни по света.

Смятам, че това е лично решение.

Не можем да го направим задължително.

Отказвам да го призная като компания.

Смятам обаче, че много хора ще се ваксинират.

Можете като директор да дадете пример и аз съм го направил.

Винаги казвам във вътрешната ни комуникация, че ще се ваксинирам.

Ще направя същото, ако имам право на ваксина.

Трябва да изчакам моята възрастова група да се ваксинира и определено ще съобщя за това. Вярвам, че всички ваксини, които са одобрени от правителството са добри и безопасни и затова силно препоръчвам ваксиниране, но не и да става задължително.

 

Нашата индустрия свърши страхотна работа по доставките на ваксини. Вече сме добре подготвени от доста време.

Каквито и количества да се произведат, ние можем да ги доставим на правилното място. Нашите колеги много се гордеят с това.

Виждаме как самолети се връщат в страните си и как премиерът или президентът излиза да посреща самолета на DHL. Хората много се вълнуват от това.

Те виждат, че свързваме хората и подобряваме живота им, каквато е целта ни. Хората обаче виждат, че можем да носим всякакви обеми и това изобщо не е затруднение.

Все още не сме стигнали ниво на ваксинация, което би трябвало, но за щастие забелязваме, че броят на ваксинираните много бързо расте.