Deutsche Post забелязва и възрастните хора да пазаруват онлайн

Франк Апел, директор на Deutsche Post

11:37 | 9 март 2021
Обновен: 12:42 | 9 март 2021
Автор: Силвия Грозева

Да, ние позволяваме да върви е-търговията вече повече от десетилетие. Виждаме ръст във всички подразделения на бизнеса поради онлайн пазаруването.

Потребителите променят поведението си и това се забелязва най-вече с операциите ни.

Ние осигуряваме фантастични услуги и това е причината да имаме силен ръст на приходите си.

Пазари като Азия например, където Covid-19 значително по-малко се отрази на обществото, дори и след отваряне забелязваме, че ръстът на пазаруването онлайн продължава.

Това очакваме и ние.

Въпреки че темповете на ръст определено ще се нормализират към едноцифрен ръст тази година и след това, определено ще имаме в голяма степен продължаване на развитието.

На потребителите им е толкова удобно да пазаруват онлайн.

Забелязахме, че по-възрастните хора също се включват и пазаруват така.

Затова вярваме, че глобално ще имаме продължаване на ръста на пазаруването онлайн.

Конкуренцията като цяло е добра за бизнеса, защото кара фирмите да работят по-добре.

Ние сме доставчик на качество от най-висок клас. Спечелихме пазарен дял в подразделението си Express в последните години. Увеличавахме го всяка година.

Имаме много силна позиция, инвестираме глобално. Ние сме единствения глобален играч в този сегмент и затова вярваме, че имаме много добра пазарна позиция спрямо с Express спрямо всички конкуренти.

Определено няма да се нормализират тази година. Там всичко зависи от потребителското търсене и разрешенията, които правителствата дават за пътнически пътувания.

В момента не можем да си представим голям ръст на междуконтиненталните пътувания, дори и след като хората се ваксинират.

Смятам, че ще продължим да виждаме много бавен ръст. Затова тази година определено ще има предизвикателства за превоз на товари с пътнически самолети.

Това може да се нормализира леко догодина, но ще стане 2023 или дори 2024, преди нещата да се върнат на местата си.