Кои активи ще спечелят най-много от стимулите в САЩ, част 2

Катрин Юнг, инвестиционен директор, Fidelity International

18:00 | 8 март 2021
Автор: Антон Груев

За нас въпросът е да намерим привлекателни бизнеси управлявани от добри екипи с добра оценка или добри коефициенти. И сте прав, че дебатът не е само между  подценените спрямо бързорастящите акции, мжое да откриете такива възможности при много сектори и много пазари. Просто търсенето се фокусира върху много малък сегмент от пазара заради огромното търсене и ликвидност. И независимо сравняваме подценени или недолюбвани акции или малки спрямо големи компании – възможностите са огромни.

Според нас пазарите донякъде загубиха връзката си с реалната икономика за последната година. Дори бих казала, че инвеститорите са малко самонадеяни относно свързаните рискове. Опасността все още не е преминала и икономиките още се възстановяват. С изключение на Китай, който се справя изключително добре. Но останалия свят и икономиките още не са се върнали към нормалното състояние, въпреки това възвращаемостта на пазарите е доста добра.

Така че представянето е леко нестабилно предизвиквано от популярните сектори. Така че тази година вероятно ще бъде година на възстановяването, не само за пазара на акции, но и за други класове активи.