IBM пуска пуска хибридна облачна услуга с обществен достъп, част 2

Джим Уайтхърст, президент на IBM

00:47 | 3 март 2021
Обновен: 00:56 | 3 март 2021
Автор: Петя Кушева

Има цяла поредица от регулаторни изисквания и изисквания за сигурност в онези отрасли, които всъщност правят доста трудно издигането и преминаването към облак.

Било заради характеристиките на работните обеми или просто регулаторната среда и способността за изграждане на контролите в облачна платформа.

Доста дълго бяхме фокусирани време върху изграждането на регулаторен контрол в самия облак. Така че, вместо традиционния хипер мащабен вариант и опит да се постигне сигурност в допълнение на това, ние вграждаме сигурността в самата платформа. Когато искате да оставите своята работа в облака, на традиционната хипер мащаб, трябва да помислите за всички контроли за сигурност.

Но ако облакът има сигурност, можете просто да стартирате приложението, което драстично ускорява скоростта, която разработчиците могат да движат.

Тази хипер скала започна да казва как обслужваме възможно най-големия пазар, в което има смисъл.

Очевидно IBM с нашето наследство в регулираните индустрии като здравеопазването, финансовите услуги, правителството, правим това от дълго време, видяхме необходимостта и имаме опит, за да можем да изградим облак, който може да обслужва специфични нужди.

Това е фалшива разлика. И ето какво имам предвид под това.

Можете да изградите сигурност или не, независимо дали е в помещение или в облак.

Големият проблем, който се получи е, че чрез позволяване на толкова много свобода и самообслужване на разработчиците можете да получите разнообразие от толкова много различни модели за внедряване, че вероятността да сте пропуснали един и той да не е безопасен просто се увеличава.

Колкото по-малко различни среди имате, толкова по-добре. Почти всяка компания ще съхранява част от работата си в помещение, в клон на офис и на облак. В даден момент няма начин да кажете, че това е по-сигурно от другото. Целият смисъл е, че имате всички тях.

Нашата стратегия беше как да имате една платформа, която обединява всичките, така че да се налага да се обезопасява една платформа.

Можете да имате една платформа, която разработчиците трябва разработят в дадена рамка.

Можете да имате един модел на сигурност, който да работи за всичко това. Нашата стратегия е да се ползва една платформа в помещение, в облак, на едж устройство и докато имате платформа, която е безопасна, добре е.

Въпросът е, че след като започнете да имате три, четири или пет различни неща и различни облаци от различни неща, вероятността да знаете, че метафоричният прозорец може да бъде отворен, просто нараства.

Затова се стремим да решим това с нашата облачна стратегия и със сигурност с облачен сателит, който ви позволява да кажете, че ще имате напълно управляван, сигурен облак на едж устройство или във вашия център за данни. Така че не е нужно да се притеснявате за това. Ние го правим за вас по много сигурен и надежден начин.