Bridgewater очаква ново начало с Китай

Дейвид Мъкормък, директор на Bridgewater Associates

19:30 | 27 януари 2021
Автор: Петя Кушева

Това са първите дни на новата администрация и наистина оценявам тона на президента Байдън по отношение на отговорността му да служи на цялата страна и да обединява една обща цел.

Ще видим как ще се изпълни тази програма във времето.

Байдън избра редица много способни хора за ключови позиции, което е обнадеждаващо. Но има истинско предизвикателство.

Встъпва в длъжност по време на икономическа криза, която е предизвикана от здравна криза и предизвикателства към ролята на Америка в света.

Надявам се, че ще използва този момент, за да направи две неща и да се справи с някои от основните проблеми, които са съществуваха преди пандемията.

Нови възможности, равенство и някои от предизвикателствата, пред които сме изправени в страната, които наистина водят към поляризация.

Предизвикателството с възхода на Китай и изработването на холистична стратегия за справяне с него и ролята на Америка в света.

Има възможност за ново начало и възможност да се справим с тези проблеми по много смислен начин.

Надявам се, че този тон, който използва президентът Байдън около двупартийността наистина ще изиграе роля за това как се справя с тези проблеми.

Това означава, че ще има своите собствени предизвикателства в рамките на своята партия, както републиканците имат своите предизвикателства в рамките на Републиканската партия.

Наистина е изключително важно да оправдае тона, който зададе. И се надявам, че ще го направи.

Прекалено рано е да се каже как ще се прояви това.