Марката Tommy Hilfiger празнува 35 г., част 1

Томи Хилфигър, дизайнер и предпприемач

18:36 | 21 януари 2021
Автор: Петя Кушева

People’s Place е основана през 1969 г., преди 51 години.

Бях тийнейджър в гимназията, когато започнах този бизнес със 150 долара и 20 чифта дънки.

Това беше мечтата ми по това време  - да изградя своя собствена марка. И създадох собствената марка Tommy Hilfiger реди 35 години през 1985 г.

Фалирах, когато бях на 23 години и това беше магистърската ми степен по бизнес. Затова се научих как да балансирам занапред едновременно между бизнес и творчество. Целта ми беше да се уверя, че имаме здрави маркетингови мускули зад марката, без да харчим много пари.

Започнах да обличам известни личности още в началото на 80-те години, преди списанията да започнат да пускат знаменитости на кориците и преди дизайнерите да използват музиканти в рекламните си кампании или като музи.

Поставих начало на моята кампания със знаменитости с хора като Бритни Спиърс, Бионсе, с Ъшър, спонсориране на концерти на Ролинг Стоунс, на Лени Кравиц. Свързах марката си с попкултурата и музиката.

2020 г. очевидно беше много предизвикателна година за всички.

Научихме, че нашият потребител живее онлайн и пазарува онлайн 24/7. Те се забавляват онлайн 24/7.

В бъдеще наистина вярваме в смесването на забавленията с дигиталния свят, с виртуалния свят, с електронната търговия. И за щастие имаме много силен бизнес за електронна търговия.

2021 ни показа, че потребителят е с нас и вървим много бързо към бъдещето.