Компаниите в САЩ сред най-желащите за връщане в офиса, част 2

Дейна Питърсън, главен икономист на The Conference Board

13:28 | 19 януари 2021
Обновен: 13:30 | 19 януари 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Фондовите пазари основно се вълнуват от всеки допълнителен стимул, както от страна на Фед, така и от страна на правителството. Със сигурност има разминаване между това, което се случва на фондовите пазари и онова, което се случва по отношение на реалната икономика.

Но бих си представила, че в предстоящото ни тримесечно проучване сред изпълнителните директори може да има известна тревожност относно сигурността на американското правителство. Но в нашето проучване, проведено преди случилото се в началото на януари, имаше по-малко тревога за бъдещата правителствена политика.

Интересно е, че имаше доста голяма дихотомия между начина, по който американските изпълнителни директори виждат работата от дома и изпълнителните директори от останалия свят. Американските изпълнителни директори виждат, че работата от дома не е тенденция, която ще изчезне. Но има по-голям натиск да се върнат хората в офиса.

И така, това, което очакваме е, че вероятно ще има хибриден модел в Съединените щати. Но все пак повече хора ще работят от вкъщи от преди със сигурност и в световен мащаб. Изглежда, че има много повече афинитет към работа от вкъщи.