Гънлок е неутрален за биткойн и злато

Сю Кийнан, Bloomberg

18:53 | 13 януари 2021
Обновен: 12:03 | 14 януари 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Популярният фондов мениджър от Doubleline Capital Джефри Гънлок анализира долара, облигациите, суровините и биткойн,

Гънлок каза, че е песимист за долара в краткосрочен план, като конкретно посочи, че доларът трябва да отслабне предвид обещанието на Фед да задържи лихвите около нула процента през следващите няколко години.

Той каза още, че не можем да разчитаме чужденци да купуват облигации. Чуждестранният дял в покупките на облигации спада от години.

Между другото, Китай е вторият най-голям собственик на облигации след Япония. Едно от основните притеснения сред облигационните инвеститори е как би повлияла търговската война между САЩ и Китай на евентуално решение на Китай да се освободи от облигациите. Това беше много важен въпрос.

Гънлок заяви, че доларът е достатъчно поевтинял, за да го убеди, че суровините имат пространство за растеж и инвеститорите трябва да имат в портфейлите си 25% от някакви реални активи като недвижими имоти или индустриални суровини.

Що се отнася до златото, тук той е по-скоро неутрален. Според него средното движение за 200 дни, малко под нивото от 1800 долара са колебания каквито е имало още през 2010. А в момента няма какъвто и да е напредък и затова той е с неутрална позиция.

Гънлок  е неутрален по биткойна и по златото,

Възприел е неутралност по биткойна, когато е бил на 23000 долара и запазва тази си позиция.

Бяха цитирани думите му, че той смята биткойна за балон, а в своя уебкаст посочи и конкретна причина за своята неутралност.

„Не ми харесва да се тревожа за това, че ще изгубя 20% в реалния свят при цялата волатилност съпътстваща тези виртуални валути.“, каза той.

Убеден е, че популярният мениджър на хедж фонд Пол Тюдор Джоунс всъщност е бил катализаторът за навлизането на Уолстрийт в биткойна.