Fiorina: Не може да има повече корпоративно мълчание за Тръмп

Карли Фиорина, основател, президент и главен изпълнителен директор на Carly Fiorina Enterprises

12:30 | 13 януари 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Бизнес общността трябва да отговори, трябва да реагира. Мълчанието вече не е вариант, честно казано.

То е знак на съгласие. И именно затова мисля, че виждаме толкова компании да излизат с публична позиция, дали чрез слово или чрез действие. Както споменахте с примера на спиране на финансирането за кампанията.

Това всичко започна, когато Тръмп и други продължиха да твърдят, че изборите са фалшифицирани. Видяхме много бизнес общности с изявления за това.

Миналата седмица наистина се видя такава, каквато беше – нападение не само над Капитолия, но и над демократичните ни институции и нашата демокрация.

Когато имате нещо толкова незащитимо и неприемливо, мълчанието вече не е възможен вариант.

Мисля, че трудността за бизнес общността, както и трудността за технологичните компании, е в това, че досега имаше много масово мълчание.

Мълчанието при случващите се неща наистина сочеше в тази посока.

Президентът Тръмп наричаше тези избори фалшиви и манипулирани поне от 9 месеца. Президентът Тръмп написа туит „Освободете Мичиган!“ и аплодира метежниците с оръжия, които ги насочиха и атакуваха Капитолия в гр. Лансинг, Мичиган. С други думи напрежението се натрупваше. И мълчаливото съгласие на бизнес общността като мълчаливи съучастници в това натрупване ще се проучи, макар и сегашните им действия  със сигурност са приветствани.