Топ технологичните новини за ноември

Нейт Ланксън, Bloomberg Tech

16:37 | 9 декември 2020
Обновен: 16:37 | 9 декември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

При толкова силни заглавия в света на технологиите през ноември сигурно сте пропуснали някои много интересни неща.

Затова проверих на Bloomberg.com кои са те.

Да видим.

Книжарите правят квантови компютри и хората отново вярват на биткойн.

Да, този месец беше интересен от гледна точка на технологичните новини.

Amazon поставя основата на някаква форма на квантов компютър и наема екип хардуеристи за центъра на Amazon Web Services за квантови компютри. Това става ясно от вътрешна обява за работните места и статиите на моите колеги в Bloomberg.

Те пишат, че бившият инженер от ракетната лаборатория на NASA е написал в LinkedIn, че е водещ учен в областта на квантовите компютри в Amazon и описва работата си като помощ в проектирането и изграждането на квантов компютър за Amazon Web Services.

Amazon не коментира.

Квантовите компютри са смятани от мнозина учени за бъдещето на обработката на данни. Пред тях един днешен суперкомпютър изглежда като пишеща машина или сметало за нас.

И макар че това не е изненадващо за дейтацентровете на Amazon, както правят Microsoft, Google, IBM и много други, не бива да забравяме, че преди 20 г. това беше компания, която просто продаваше книги.

Интересно беше да следим и биткойн тази седмица заради новия му ръст. Директорът на PayPal Дан Шолман каза, че тази година пандемията ще насърчи интереса и към криптовалутите в електронната търговия.

Колегата ми Ейми Томпсън написа, че Шолман е казал на конференция, че целият свят ще предпочита дигиталните валути. И че магазините ще приемат плащания през телефони чрез QR код в допълнение към дигиталните портфейли.

Заслужава си да отбележим, че PayPal обяви през октомври, че клиентите му погат да купуват, продават и държат криптовалути, включително биткойн, етериум, биткойн кеш и лайткойн в дигиталните си портфейли. И ще могат да използват виртуалните пари, за да пазаруват от 26-те милиона търговци в мрежата.

Още технологични новини, които може да сте пропуснали, ще намерите на Bloomberg.com.

Но спокойно, аз също ще чета сайта и ще се върне следващия месец с още една порция новини за вас.