Мъск загатна за удължаване на пробега на Tesla

Илон Мъск, основател на Tesla

14:39 | 25 ноември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Що се отнася до пробега, вече показахме, че той може да бъде много дълъг и дори можем да го удължим.

В момента при върховите ни модели, той е 600 километра. Възможно е дори да го удължим и скоро да пуснем автомобили, чиито пробег достига 700 километра. Дори в момента разработваме модел, чиято батерия ще издържа до 1000 км.

За нас основната пречка пред развитието на батериите е цената.

Ако имате голям пробег и може бързо да зареждате батерията, ако може да постигнете всичко това, заедно с висока издръжливост и брой цикли.

Батериите могат да издържат до 15 години в момента нашите също го могат. Но най-важното нещо е да намалим цената, за да направим електромобилите захранвани с батерии още по-достъпни и всеки да може да си купи такъв автомобил. За нас това е основното нещо, което трябва да подобрим.

Има много талантливи дизайнери и инженери в Европа.

И мисля, че най-добрите от тях биха искали да работят на място, на което се занимават с оригинален дизайн. Те не искат просто да създават европейската версия на нещо, което е проектирано в Калифорния.

Така че, според мен е важно да използваме и оригинален дизайн, за да привличаме най-добрите таланти.

В Европа има логика да продаваме компактен клас автомобил, нещо като хечбек.

Трябва да се запитаме какво искат най-много хора в един регион, това обикновено е един доста добре работещ подход.

В Съединените щати, хората предпочитат по-големи автомобили, а в Европа, те обикновено са по-малки.

Ако се опитате да паркирате в голям град, е много важно да имате малка кола. Наскоро шофирах Model X в Берлин и ми беше доста трудно да намеря място за паркиране.

Това може би е един добър пример за оригинален дизайн, но съм сигурен, че има и други примери. Но това е може би е една добра отправна точка.

А и така ще предлагаме кола, която хората могат да си позволят и съвпада с техния начин на живот. Развитието на такъв продукт има логика и идеята за оригинален дизайн в Европа е вълнуваща.