Z поколението ще промени инвестирането завинаги: BofA, част 2

Хаим Израел, ръководител на тематично инвестиране в Bank of America Global Research

20:52 | 24 ноември 2020
Обновен: 21:05 | 24 ноември 2020
Автор: Петя Кушева

На първо място от гледна точка на пазарните мащаби, поколението Z сега са съвсем малки, но ще се разраснат до 33 трилиона долара потенциален нетен доход до края на десетилетието, което ще е около 1/3 от глобалния БВП в онзи момент. Ще бъдат много големи!

По отношение на секторите, съществува убеждението, че това поколение ще избере сектора на електронна търговия. Z поколението може да разшири електронната търговия до 4-5 години. Пазарът на плащанията също ще се възползва от това, а също и всеки сектор на устойчиви ESG инвестиции. Те вярват силно в устойчивостта на ESG или възобновяемата енергия.

Инвестициите в социална отговорност ще се възползват от това. Технологиите - те са лидерите в технологиите. Новите медии - няма да консумират старите медии като линейна телевизия и т.н., а новите медии, игри, социални медии и т.н. определено ще спечелят много.

Някои от секторите определено ще виждат леки насрещни ветрове. Вероятно консумацията на месо ще намалее. Алкохолът ще загуби.

Автомобилната индустрия ще се изправи срещу някои насрещни ветрове заради Z поколението и всички сектори, които имат нисък ESG рейтинг.

Вижте трета част на видеото тук.