Мойнихан: Банките не могат сами да решат проблема с неравенството

Браян Мойнихан, главен изпълнителен директор на Bank of America Corp.

15:11 | 25 септември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Разнообразието е просто представяне на различното, а приобщаването, е това което чувствам, когато работя в Bank of America.

Причината да правим всичко това е с цел връщаме към оперативните принципи на отговорния растеж. Трябва да растем без оправдания.

Трябва да растем с правилния риск. Трябва да растем на база ориентация към клиента и трябва да растем на устойчива основа.

А устойчивостта означава оперативно съвършенство, защото това генерира ефективността, за да се плаща за всичко, което правим.

Да споделяме нашия успех с нашите общности, връщам се към началото на дискусията ни.

Но най-важното е да бъдем най-доброто работно място за хората.

И за да бъдем най-доброто работно място за хората, трябва да бъдем най-доброто работно място за всички.

И така, това е нашата основна гледна точка. Така че DNI е критична към Bank of America отдавна. И така, какво мислим за това?

Основно го измерваме на всяко ниво във фирмата чрез бизнес отзивите, които моите колеги споделят с мен и слизат на всяко ниво.

Целта ни е да имаме екип на всяко ниво в компанията.

Има осем нива в нашата компания. Свихме ги до осем.

Отивам към въпроса за това как правим компанията по-ефективна на всяко ниво.

Разнообразието на това ниво представлява разнообразието в обществото според етническата принадлежност в Америка. И така, там е фокусът.

Следим как расте.

Ние сме много разнообразни на най-високо ниво. Шест жени са в борда на директорите, две афро-американки, испанци, латиноамериканци. Нашият управленски екип, хората които работят за мен, около половината са жени. Управленският екип е много разнообразен. И работим в цялата система и познаваме нишите. Знаем къде точно трябва да отидем.

Пуснахме някои съобщения в Бизнес за управление на богатството къде имаме нужда от възможности, за да достигнем успех. Знаем къде са по-слабите и по-силните места.

И това не е тайна. Много добре е откроено.

Опитваме се да държим отговорни хората, чрез пряката отоворност на подчинените.

И те държат своите преки подчинени отговорни, защото това минава през системата за постигане на разнообразие.

Приобщаването е нещо друго, което е повече свързано с това как се чувствате. Как измерваме това …..

Преди 15 години се опитахме да разберем как да измерваме приобщаването, защото знаете, че това е усещане.

Потърсихме извън компанията, за да видим дали други хора могат да го измерват и не можахме да намерим начин за измерване.

Казахме си: „Нека създадем мярка чрез поредица от въпроси как се справят хората и да ги питаме всяка година. Но на всичкото отгоре трябваше да кажем и какво имаме предвид.

Екипът реши да наеме някои консултанти. Аз не бях главен изпълнителен директор тогава, а само ръководител на Съвета за глобално разнообразно приобщаване.

Екипът искаше да наеме консултанти, за да го направят. Казах, „Нека просто попитаме нашите колеги от екипа какво мислят.“

Как Bank of America се определя?

Колега от екипа каза: „Искам да мога да дойда в Bank of Америка и да донеса това, което съм аз, когато мина през вратата, а да не трябва да го оставям там и да го вземам на път за вкъщи.“

И ето така го определяме. Опитваме се да постигнем това усещане у колегите си, което да ги накара да знаят това чрез развитието, чрез техните групи по предпочитания, в които работят, чрез различни структури които имаме. Без значение кои са, те могат да доведат себе си през тази врата всеки ден на работа и да бъдат толкова успешни, колкото искат да бъдат, а след това да си го отнесат у дома.