Barnes & Noble се готвят за учене от дома

Майкъл Хюзбай, главен изпълнителен директор на издателството Barnes & Noble

15:40 | 27 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Несъмнено това са много трудни времена, пълни с предизвикателства както за студентите, така и за факултетите или училищата. Това, което правим ние, е да подкрепяме всички училища, които обслужваме. Това са приблизително 1400 училища в цяла Америка, 800 физически кампуса и около 600 виртуални училища, на които осигуряваме учебни материали и електронни учебници.

Бизнесът ни всъщност осигурява най-евтиното, най-достъпното и най-доброто образование, което можем да предоставим  на учениците, защото де факто става дума за адаптиране.

Те се адаптират като училища, учениците и студентите се адаптират и ние също се адаптираме.

За щастие ние приехме стратегия преди около 3 години за дигитализация, включително за материали за самоподготовка на учащите, училищни материали за самоподготовка, които училищата разпространяват, ние също директно разпространяваме или чрез контрагенти.

Наскоро подписахме такова споразумение с компанията „Вайтъл Сорс” за дистрибуцията на дигиталните услуги на издателството ни „Бартълби”, които помагат на учениците както в дистанционното им обучение, така и на живо, в кампуса. Но важното е да се адаптираме, да сме гъвкави, като същевременно продължим да предоставяме обучение, за което сме призвани и в помощ на учащите се.