Тръмп очаква ваксина преди края на годината

Доналд Тръмп, президент на САЩ

00:35 | 5 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

В резултат на подобренията, които внедрихме в лечението на американците над 18-годишна възраст, нивото на смъртност се понижи с 85 % спрямо пика си през април. 

Спад от 85%.

Относно ваксините миналата седмица обявихме партньорството си за 2,1 милиарда долара със Sanofi и GSK за закупуването и производството на 100 милиона дози от антивирусната им ваксина. 100 милиона дози. Това е шестата кандидат-ваксина, която активно подкрепяме. Подкрепяме редица компании, които се справят много добре, имат чудесни резултати и са на финален етап от изпитанията си.

В Америка в момента има 2 ваксини на финален етап на клиничните си изпитания и трета ваксина, която вероятно ще започне почти незабавно трета фаза.

Имаме допълнително и график на клиничните изпитания в рамките на следващите няколко седмици на още няколко компании. Това са големи компании, не само широко известни, а най-важното, много уважавани.

Балансираме скорост с безопасност и сме на път да имаме готова ваксина тази година, може би много преди края на годината.

Ще произведем масово най-обещаващите кандидати предварително, така че да са готови веднага след одобрението им.

Военните ни са готови с логистиката, логистиката тук е ключова.

Те доставят много неща, включително войници. Но сега ще доставят ваксини.

Генералът ни е готов да стартира операцията и е много развълнуван. Веднага щом се одобри ваксината окончателно, той ще стартира процеса, ще започнат процеса и ще я разнесат много, много бързо из цялата страна.

Може и извън страната, ако се наложи.

Мислим, че това е вероятно. С впрягането на техническия и научен гений на Америка ще сложим край на тази пандемия.

Да се надяваме, че ще сложим край много бързо. Терапиите са много вълнуващи за мен, като отидете в болница, независимо дали ще става с инжекция или с вливане.

Грижите се за някого и той се подобрява, това означава много за мен. Много добре се справяме с терапиите, а също и с ваксините.