Айвс: Акциите FANG може да поскъпнат 20-25% за 6-9 месеца

Дан Айвс, директор „Анализи на ценни книжа“ в Wedbush Securities

11:04 | 9 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Силните стават по-силни. Виждаме, че технологичните гиганти продължават да растат и според нас, те могат да добавят още 20-25% през следващите 6 или 9 месеца, а Apple е нашият фаворит.

Но това, което постепенно се случва в облачния бизнес, в киберсигурността и електронната търговия е, че изглежда отсъства трайната тенденция за ръст.

Тези 15, 20 или 25 компании, които попадат в сектора и могат да оперират от вкъщи са компаниите чиито акции ще продължат да поскъпват. Смятаме, че все още сме в началото на мача и предстои да видим как ще се развие ситуацията.

Двете фази на реакция на Covid

Смятаме, че особено пред следващата година, от гледна точка на клиента, ще има две фази на реакция спрямо пандемията от Covid-19 и разпродажбата, която започна през март и април.

Тогава търсехме компаниите, които са устойчиви и могат да преминат през бурята, качени в облака.

Днес икономиката започна да се възстановява постепенно и излизат по-нормални прогнози за 2021 и това бележи началото на фаза две.

Това е втората част от скока на технологичните компании. Ако видим данните от второто тримесечие, още тогава се забелязват моделите на начално покачване.

Разбира се, ще има волатилност заради опасенията от втора вълна и доста нестабилната макро рамка, но ние сме оптимисти за технологичния сектор и продължаваме да смятаме, че за техните акции предстои покачване от още 20-25%.