Отварянето на Дисниленд в Калифорния се отлага

Крис Палмъри, Bloomberg

18:00 | 25 юни 2020
Автор: Силвия Грозева

Синдикатите не подкрепят изцяло отварянето на парковете на Disney. Все още искат да уточнят някои детайли по отварянето им и настояват за тях. Миналата седмица писаха писмо до губернатора на Калифорния, че планират протест в парка в събота.

Освен това компанията иска още време, за да адаптира плановете на щата за отваряне със собствените си срокове за отваряне на Disneyland в Калифорния, което планираха за 17 юни. Сега отварянето на този парк се отлага за неопределено време. Компанията каза, че ще отвори DisneyWorld във Флорида на 11 юли, но би било изненадващо, ако го спазят, защото натискът е голям. 

Disney отвори в Шанхай и Хонконг. Въведоха социално дистанциране. Отвориха с 25% капацитет. Искат да се правят резервации преди посещение на парка. Има изискване всички посетители да носят маски. Има ограничения и при героите, които преди срещаха. Посетителите се насърчават да използват кредитни карти, вместо да плащат в брой. правят много в опит да намалят евентуалните контакти между гостите.

Universal съобщи, че има липса на търсене. Паркът на Lego във Флорида, който също отвори не отчита огромен ръст в търсенето. Често майките са тези, които вземат решенията в семейството и те не са склонни да пращат децата си на събития, свързани със събиране на много хора като тези паркове. Така че може би ще имаме много по-бавно  възстановяване на тематичните паркове.