Градинарите в окупираната зона, част 2

Маркъс Хендерсън, Black Star Farmers

17:23 | 23 юни 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

За мен е интересно да видя един район, който е облагороден да бъде превзет и окупиран. Сега тези хора осъзнават какво значи да се занимават с проблемите на изселването. Това е нещо, с което хората в централния район се сблъскват всеки ден. Белите, които имат добри професии и могат да плащат много пари да купуват къщите, които са останали като наследство на хората.

Мина доста време, откакто почувствах силни емоции относно... относно промяната. Мисля, че самият факт, че станах част от това движение и усетих как всички излизат заедно и искат да виждат промени ми позволи да се справя с някои вътрешни за мен проблеми и сътресения около движението. И да почувствам емоцията и болката. Да мога да говоря за това с приятели и действително да изразя тази емоция е страхотно и ми помага да се лекувам.

Силата на градинарството и на това да променяш животи се крие във факта, че сближава хората около това, което ги поддържа.

И като създаваме такива системи, създаваме здрави хора, добри граждани и в крайна сметка и едно страхотно общество. Всичко започва от основата и според мен това е градинарството и свързването със земята.