Шуорцман очаква ваксина до 9,5 месеца

Стивън Шуорцман, изп.директор на Blackstone Group Inc.

16:44 | 23 юни 2020
Обновен: 16:45 | 23 юни 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

130 ваксини са в процес на разработване. Фактът, че ще имаме всичките 130 наистина изглежда слабо вероятен. Има 3 различни вида ваксини.

И смятам, че хората са много по-оптимистични че това ще се случи в срок, много различен от разработването на ваксините в миналото, където най-бързата отнемаше 4 и половина години.

Има надежда през следващите девет и половина месеца, а може би година да има положителен резултат от клиничните проучвания и след година да може да се произвеждат големи количества от тази ваксина.

Има и други терапевтични средства, ако се заразите с вируса.

Второто нещо, което ще кажа е за повишаването на случаите на заразените. Как човек би могъл да мисли, че не биха нараснали? Това не е изненадващо.

Хората са били в изолация в домовете си две-три месеца и като ги пуснете ще има повече социализация и няма да разберат че това наистина може да ги разболее.

А след като разберат това и подходящите правителствени мерки ще бъдат първо да предупредят хората, при демокрациите очевидно чакат първо да се случат лошите неща, преди хората да реагират. 

Така че това, което се случи е напълно очаквано от мен. Мисля че от пазарите също.

И това ще бъде под по-добър контрол, защото няма друг вариант.

Никой не иска да се разболява. И ще има промяна в поведението с нарастването на заразените и накрая вирусът ще бъде победен.

Но мисля също, че ще видите голям V-образен икономически растеж при икономиката през следващите няколко месеца, защото беше затворена.

Когато на хората се позволи да излязат икономиката ще даде силен отговор, но този отговор ще бъде доста сложен, просто защото не всичко може да покачи едновременно и ще отнеме доста време, докато се синхронизираме и постигнем нивата от 2019.