Месина за процеса срещу сина на Джо Байдън

Джим Месина, основател и директор на Messina Group

14:00 | 13 юни 2024
Преводач: Бистра Стоименова

В изявлението, той нарича сам себе си като – цитирам – баща. Това ли би трябвало да е отговорът от Джо Байдън?

Така мисля. Факт е, че всички имаме роднини, които се забъркват в проблеми. Това показва, че системата работи. Тя проработи за Хънтър Байдън, проработи и за Доналд Тръмп в скорошното му дело.

Това искат хората – честна система. Те също така искат да разберат, че Джо Байдън е баща. Прегръдката показа точно това и напомни на всички, че като родител минаваш и през трудни времена.

Той е баща и това кара човек да се чуди какво би бил съгласен да каже, за да опише сина си и бившия президент Доналд Тръмп. Толкова ли е лесно да изобличиш някой осъден, когато синът ти е такъв?

Абсолютно, защото просто си честен и говориш за онова, което всъщност се е случило. Хънтър Байдън не се кандидатира за президент, Доналд Тръмп е кандидатът. Това е ключовата разлика тук. Това ще разберат гласоподавателите.

Републиканците нападаха Хънтър Байдън за компютъра му, за обвиненията за пистолета от години и всяко проучване показва, че гласоподавателите не се интересуват от това, защото Хънтър Байдън не се е кандидатирал за нищо. Доналд Тръмп и Джо Байдън са кандидатите.

Гласоподавателите ще мислят за това, а не за това какво правят децата им. Не виждате Демократите да нападат децата на Тръмп, защото това просто няма отношение. Трябва да се фокусираме върху избора след 148 дни между тези двама опоненти.

Интересно е да наблюдаваме съчувствието и може би трябва да кажа „самоконтрола“, който показа Доналд Тръмп, който разказа история в интервю за брат си, който е починал борейки се с алкохолизма.

Видяхме и други, от движението за Втората поправка, които говориха за това днес. Основното обвинение срещу сина на президента беше, че е нарушил разпоредбата, която счита за престъпление за незаконно употребяващ контролирано вещество да получи или притежава огнестрелно оръжие.

Възможно ли е едно непредвидено следствие от този процес да е промяна в разпоредбите за огнестрелното оръжие, които да позволяват на употребяващите канабис, примерно, да подадат документи за оръжие?

Не се бях замислял по въпроса. Трябва да се огледаме и да се замислим – дали в тези модерни времена тези закони имат смисъл. Видяхме много добра двупартийна работа по отношение на законите за огнестрелното оръжие, както и върху реформите, касаещи гражданите.

Ако това, което излезе от този съдебен процес е ново сътрудничество между двете партии за това, смятам, че ще бъде много добър резултат. Иначе ще е тъжна история.