Байдън и Тръмп отидоха на границата

Джули Файн, Bloomberg

11:30 | 1 март 2024
Обновен: 13:11 | 1 март 2024
Преводач: Силвия Грозева

Пръв ли съм, че нито един от двамата, нито Байдън, нито Тръмп, не произведе новина?

Нито един от двамата не направи нищо, което не бихме очаквали.

Например знаехме, че президентът Байдън ще ходи на границата, за да се опита да обърне нещата. Не е ходил от тази страна на границата, миналата година беше в Ел Пасо, но не и в Браунсвил.

Така че отиде там и каза, че се опитват да приемат закона, но републиканците са направили така, че да не мине. Сега се опитва да им окаже натиск. Както правят и те в цялата кампания в опит да прокарат имиграционния въпрос.

И ето, казва той, ние го направихме, сега е ваш ред.

Що се отнася до бившия президент, той много пъти ходи на границата и говори същото. Че ще бъде по-строг по въпросите на имиграцията, че президентът Байдън е виновен за всичко, което сега се случва.

Наистина нищо неочаквано не излезе от днешния ден.

Как бе приет от граничните части в Тексас? Президентът Байдън каза: „Свърших си работата по сделката, ред е на Конгреса“. Дори няма да се опита да направи нещо друго. Няма да има указ, нито друга промяна, която да бъде обявена днес.

Вижте, Тексас е червен щат. Нищо от това, което президентът Байдън каза в Тексас днес няма да има значение за избора на хората тук.

В национален план има някои демократи, които искат да направи повече за границата.

Като отиде там днес той заяви, че ги чува и заявява, че иска да направи нещо.

Но за хората, които си мислят, че не е свършил достатъчно работа по имиграционния въпрос и които подкрепят президента Тръмп или други републиканци, едва ли нещо се променя за тях с това, че президентът Байдън е отишъл на границата.