Мощната вълна от Уолстрийт към Далас

Шели Хейгън, Bloomberg

22:45 | 30 декември 2023
Преводач: Силвия Грозева

Какъв интерес има към нови жилища, към пренасяне в района на Далас при положение, че някои от големите банки отиват там?

Има голям ръст на населението в широкия район около Далас. Това е една от най-бързо растящите зони в последните години. Тексас като цяло е щат с бързо нарастващо население.

Пандемията ускори целия този ръст. В пандемията се преместиха много бизнеси там. Хората сега могат да работят от Тексас същото като в Калифорния или Ню Йорк.

Качеството на живота в Тексас е високо и Далас е град, в който се живее евтино. Бизнесите тук могат да растат. Има голямо предлагане на кадри. Евтин живот. Има нулев данък върху доходите.

Така че много хора и бизнеси се местят тук и така кръгът се затваря.

Какво ще кажете за правата на работниците? Определено за известно време беше в центъра на вниманието. Същото ли като в Ню Йорк?

Тексас бързо расте. Хората искат да живеят тук, има разширение на бизнесите, те искат да се възползват от евтината работна ръка. Както казахте, в щатите от Слънчевия пояс – Тексас и Флорида, животът е по-евтин.

Така че бизнесът няма нужда да плаща на работниците си толкова много, както в Ню Йорк и Калифорния за една и съща позиция.

Интересно ми е за движението на работната ръка. Мисля си конкретно за Goldman. Идеята да отидат в Далас и да построят огромен комплекс. Един от главните директори се премести, той отговаряше за големите потребителски операции, които не проработиха така добре. Има ли голям интерес за преместването на повече директори от различни бизнес подразделения, който показва посоката?

Много са различни служителите тук в Далас в сравнение с Ню Йорк Сити и на Уолстрийт. Търсят много хора са бекофис, програмисти, такива неща. През октомври Джон Уолдрън дойде за първата копка на кампуса на Goldman в града и той каза, че от 4000 служители на банката в района на Далас хиляда са програмисти.

Така че има голям програмистки офис тук. Не търсят толкова много инвестиционни банкери в Далас. Но наистина има желание да бъдат доведени повече директори на банката.

Някои от главните изпълнителни директори на големи компании се преместиха. Например инвестиционният съ директор на Fortress и JPMorgan удвои броя на инвестиционните си банкери в района на Далас. Но процесът е бавен. Тук не идват служители като в Ню Йорк Сити.