La Banque Postale ще развива управление на богатството, част 3

Филип Еим, президент на Борда на La Banque Postale

14:00 | 10 май 2023
Преводач: Силвия Грозева

Сега има оживление около сектора на сливанията и придобиванията и банковия сектор. Ще придобиете ли някои активи на Credit Suisse? Има ли нещо, което потенциално ще ви заинтригува с оглед на вашия ръст?

Активността на пазара е по-разнообразна. Повече в областта на сливанията и придобиванията след ковид.

Първо никой не помръдваше. После забелязахме възстановяване на банковия сектор. Нова ситуация, която създаде възможности.

Сега – ще видим в близките месеци. Очаквам при потребителските финанси и автоматизацията, в управлението на активи да настъпи известно оживление.

Ние в La Banque Postale ще бъдем много дисциплинирани, но ако намерим подходяща добра ситуация, ще имаме готовност. Но отново – много дисциплинирано.

Накрая – за макроикономическите перспективи за Европа. Каква е най-голямата ви тревога в момента? Дали страха от рецесия след като централните банки все още не успяват да се справят с основната инфлация?

Най-сериозното предизвикателство ще бъде понижението на инфлацията. Трябва да сме наясно, че реакцията на централните банки бе доста сериозна. Защото сега вече ЕЦБ е с лихва от 3,25%. Но винаги има нужда от време, за да се усетят тези мерки в реалната икономика.

Няма да стане бързо.

От друга страна, това ще се отрази на търсенето. Но е важно да се овладее инфлацията, защото тя вреди на хората. Затова е толкова важно да се продължи по този път.