First Citizens Bank още се интересува от SVB

Вони Куин, Bloomberg News

10:32 | 21 март 2023
Преводач: Силвия Грозева

Източници ни казаха, че First Citizens Bank все още работи по сделката за Silicon Valle Bank. Кредиторът е представил оферта в неделя за цялата SVB и може да участва на търговете тази седмица за двете й части. FDIC удължи срока за прием на оферти до петък, след като забеляза силен интерес от много потенциални купувачи.

Президентът на ЕЦБ Кристин Лагард каза, че няма конфликт между борбата на централните банки с инфлацията и отговорността й да запази финансовата система стабилна. Тя увери членовете на ЕП, че няма компромис между финансовата и ценовата стабилност. Като председател на Европейския борд за системен риск, Лагард увери, че европейският банков сектор остава силен.

"Ние сме силно уверени, че капиталовите и ликвидни позиции на банките в еврозоната са много удовлетворителни. Имаме значително капиталово съотношение и ликвидност, далеч над изискванията", каза Лагард.

JPMorgan и Deutsche Bank отхвърлиха няколко обвинения за връзките им с Джефри Епстийн. Районен съд в Манхатън отхвърли повечето искове, заведени от неназована жена. Но съдът даде ход на три от тях, с които банката се обвинява, че се е възползвала от схемата за секс трафик на Епстийн като му е осигурила финансови услуги.

Пакистан се готви да стартира важен спасителен план на МВФ. Кредиторът обяви, че страната е силно напреднала към изпълнение на условията за получаване на заем за 6,5 млрд долара. Бедната страна трябва да изплати около 3 млрд дълг до юни.