Deutsche очаква тактическо намаление на персонала

Тина Ли, директор на Deutsche Bank за Великобритания и Ирландия

18:00 | 7 февруари 2023
Преводач: Силвия Грозева

На дневна база знам, че провеждате мащабна програма за съкращаване на разходи, която изисква трудни решения за тях.

Разходите са област, която ще продължим много внимателно да следим. Миналата седмица обявихме резултатите си и вече сме намалили съотношението към тях с 10% за цялата 2022г.

Трябва обаче продължаваме внимателно да ги следим по отношение на по-общата инфлационна среда.

Затова искаме да запазим разходите, несвързани с лихвите без промяна спрямо 2022г, като в същото време търсим стратегически да намалим броя на служителите.

Забелязахме тактическо намаление на числеността на персонала в някои от нашите дейности през четвъртото тримесечие на миналата година.

Но като цяло смятаме, че сме много добре позиционирани за цикъла през 2023г

Какво означава това за наемането на нови служители? Има ли нови места, за  които да наемате нови хора и може би да плащате малко повече на хората?

Разбира се. Ние винаги се опитваме да останем конкурентни и ще има области, в които ще искаме да развиваме бизнеса си.

Постоянно ще продължаваме да следим различни продукти, особено в съчетание със съществуващите ни дейности, където можем също да забележим повишено търсене от клиентите.

Много пъти сме говорили през годините за това, което биха могли да направят клиринговите къщи и бизнеса между Великобритания и ЕС след Brexit. Какво става сега там?

Ние сме в стабилно положение в момента. Да, през 2025г ще има различни мерки за преместване на повече клирингова дейност към ЕС, но на този етап сме много добре позиционирани. Всички планове са вече направени.

Така че работата продължава както обикновено.