Хибридният Corvette на General Motors, част 2

Марк Ройс, президент на General Motors

13:30 | 19 януари 2023
Обновен: 16:07 | 19 януари 2023
Преводач: Петя Кушева

Марк, нека получим по-подробна актуална информация за плана за електрификация. Очакванията са големи и съвсем ясно заявено е търсенето на електрически Lyriq и Hummer. Според репортажите на Bloomberg, производството на тези две коли все още изглежда доста малко. Каква е ситуацията там?

Заложихме много на превозни средства с по-малък обем, докато нашите заводи за производство на Ultium бъдат пуснати в експлоатация. Току-що пуснахме първия си завод за продажбите на всички тези превозни средства в Охайо. Следващият завод на обемна основа ще отвори в Спринг Хил, който е построен в непосредствена близост до Lyriq.

Това са изцяло нови платформи за електромобили. Не са модернизирани ретро структури с батерии, както някои от нашите конкуренти са направили. Правим нещата както трябва. Правим ги за следващите 20 години, не за следващите две години.

Ще видите, че когато заработят заводите за клетки ще има производство с голям обем, което се случва в момента. Ще видите как производството на първите автомобили Ultium ще се увеличи доста драматично през следващата година.