EQT: САЩ се нуждае от газопрооводи, част 1

Тоби Райс, президент и директор на EQT

16:45 | 9 ноември 2022
Преводач: Силвия Грозева

Кажете ни за предлагането? Какво откривате при газа и неговото производство? Силната волатилност.

Годината беше силно волатилна. Много силно волатилна. Много тревоги около Европа и как ще изкара зимата, но благодарение на САЩ, на американските производители на петрол и газ, на американския втечнен газ успяхме да запълним европейските хранилища. Това им дава надежда, при положение, че и зимата бъде мека.

Това е надежда, че ще изкарат зимата. Ще бъде голямо облекчение, но това е за тази зима, а какво става през следващата и по-следващата?

Имаме нужда от наистина устойчиво решение, за да помагаме на съюзниците ни по света. Това устойчиво решение е американският втечнен природен газ.

Освобождаване на американския LNG. Особено ако ще бъде изнасян извън САЩ и дори в страната. Нужна е повече инфраструктура за тази цел. Какви са усилията на индустрията за изграждането й и особено регулаторната и политическа среда, които да облекчат този процес?

Индустрията е много гласовита по въпроса. Това, което ни пречи да осигурим повече предлагане по света, за да сложим край на енергийната криза и инфлацията, високите цени на енергията в САЩ, е инфраструктура.

Добрата новина е, че американците разбират, че е нужна повече инфраструктура. Над 70% от американците подкрепят повече инфраструктура за природен газ и повече тръбопроводи.

Вярвам, че ще вземат мерки на тези избори и че гласът им ще се чуе. Че политиците ще ги чуят и ще въведат политики, които да облекчат строежа на тази критична инфраструктура.

За да сложим край на тази енергийна криза тук, в Америка, както и да помогнем на съюзниците по света.