Обещанието на Централната банка на Китай към финансовите пазари

Ришаад Саламат, Bloomberg

11:15 | 26 октомври 2022
Обновен: 13:51 | 26 октомври 2022
Преводач: Силвия Грозева

Централната банка на Китай и валутният регулатор обещаха да поддържат стабилното развитие на пазарите на акции и облигации в страната. Казаха, че юанът ще бъде стабилен като цяло. Коментарът бе направен на заседание след партийния конгрес и след спада на китайските финансови пазари.

Бившият премиер на Пакистан Имран Кан каза, че започва протестен поход към Исламабад в петък, за да поиска предсрочни избори. Кабинетът на Кан падна с вот на недоверие през април, но той иска отново да се върне на власт. Премиерът Шариф не планира избори пред края на следващата година.

Бившият медиен магнат от Хонконг Джими Лай бе обявен за виновен за измама с наем на офиси. 74-годишният Лай вече излежа 20 месеца в затвора за участие в неразрешено събиране по време на антиправителствените протести през 2019г. Той е изправен и пред обвинения по наложения от Пекин Закон за националната сигурност и присъдата по тях ще бъде произнесена през ноември.

Изследване откри, че новите бустери на Pfizer и Moderna не могат да повишат антителата от сегашните ваксини против доминантните щамове на ковид. Изследването на Колумбийския университет и Университета в Мичиган рязко се отличава от твърденията на Pfizer-Biontech в началото на месеца за позитивни предварителни данни. Резултатите трябва да се потвърдят в по-мащабно изследване.