Netflix надмина очакванията за растеж

Симон Фоксман, Bloomberg

11:15 | 19 октомври 2022
Обновен: 17:20 | 19 октомври 2022
Преводач: Силвия Грозева

Netflix расте отново. Акциите на стрийминг услугата вчера пак скочиха след като добави 2,4 млн потребители през третото тримесечие и изпревари всички очаквания. Компанията казва, че расте във всички региони по света и очаква още 4,5 млн потребители това тримесечие. Силната серия нови филми привлече милиони нови зрители, включително с нови епизоди стари сериали.

Администрацията на Байдън планира да пусне 15 млрд барела петрол от резерва. Властите ни казаха, че може да решат да го направят пак през зимата заради високите цени на петрола. Президентът Байдън ще обяви плана по-късно днес. Това става при растящи цени на бензиностанциите след като ОПЕК+ реши да намали производството.

Британският премиер Лиз Тръс е изправена пред бунт в партията, при опита да се откаже от т.нар. тройно заключване на държавните пенсии – обещанието си да ги повишава при най-високата стойност от трите - или на инфлацията, или на заплатите или 2,5%. Несигурността завладя страната, докато правителството нареди на министерствата да намерят резерви за около 15% от бюджета си. Това е практически връщане към икономии.

BoE ще започне отложените продажби на облигации през ноември, но първоначално ще изключи дългосрочния дълг, който е в основата на сегашната буря на пазарите. Съобщението бе направено, докато банката мина в защита след като мини-бюджетът я принуди отново да изкупува държавни облигации, за да предотврати разпродажби от пенсионните фондове.