NASDAQ засилва проверки на IPO-та на компаниите с малка капитализация

Ришаат Саламат, Bloomberg

11:00 | 23 септември 2022
Обновен: 13:15 | 23 септември 2022
Преводач: Петя Кушева

Японският министър-председател Фумио Кишида каза, че правителството му ще действа срещу прекомерните движения на валутните пазари, като подчерта значението на стабилните обменни курсове. Кишида говори часове след като Япония се намеси за първи път от 1998 г. в подкрепа на йената след като Централната банка на Япония запази крайно разхлабената парична политика.

NASDAQ се очаква да засили проверката на IPO-тата на компаниите с малка капитализация след като серията големи печалби от нови листвания бързо се изпариха. Източниците ни твърдят, че борсата проверява повече потенциалните емисии с на компании с малка капитализация и затова някои компании са замразили плановете си за IPO. Голяма част от последната вълна невероятни пазарни дебюти бяха на компании от Китай и Хонконг.

Световната здравна организация заяви, че пандемията от Ковид-19 все още не е приключила, само няколко дни след като президентът Байдън обяви нейния край в САЩ. Директорът на СЗО каза, че има райони с без ваксинации в по-бедните страни и рисковете от появява на по-опасни варианти. В неделя Байдън обяви край на пандемията в Америка, тъй като случаите на заразяване и смърт намаляха.

Президентът на Световната банка Дейвид Малпас настоява, че не е отрича промените в климата и публично призна, че изкопаемите горива наистина допринасят за глобалното затопляне. Призивите за оставката му се увеличават. Той избягваше въпросите за връзката между изкопаемите горива и изменението на климата и казваше, че не е учен. Малпас каза за CNN, че е ясно, че при горенето на петрол, газ и въглища се отделят парникови газове.

Аз съм Ришаат Саламат. Това е Bloomberg.