Модата на работното място дава предимство на себеизразяването, част 1

Дженифър Забасаджа, Bloomberg

19:07 | 19 август 2022
Обновен: 19:14 | 19 август 2022
Преводач: Петя Кушева

Вашият гардероб е гъвкаво, живо същество. Не трябва да остава статичен. Трябва да се променя с начина, по който се чувствате, с вашия размер, с това как искате да изразите себе си. А освен това правилата и ограниченията за това какво да носи една жена на работа вече не са приложими.

Модата на работно място непрекъснато се развива. След глобалната пандемия, през която много от корпоративния свят работи от домовете си, начина по който се обличаме на работа отново се променя. Хората дават приоритет на комфорта и себеизразяването както никога досега.

Говорим със Сара Там, главният търговец на Rent the Runway и с дизайнерът на дамска мода Layo G, за да разберем повече.

Сара, кажете ни малко за себе си и какво е Rent the Runway?

Аз съм главният търговец на Rent the Runway. Това е първият и най-големият в света споделен дизайнерски гардероб, където една жена може да се облече за всеки повод в живота си. Всичко от официално облекло за сватба до пикник в парка и каране на ски по пистите. Имате три начина за достъп до този гардероб.

Можете да се абонирате и да получите разнообразието и да експериментирате със стила си без ангажимент за закупуване. Можете да вземете рокля назаем за специален повод или бихте могли да закупите предварително харесан артикул.

Разкажете ни за работещата жена в Rent the Runway и как всичко това е променено?

Преди пандемията имах чувството, че клиентите ни се обличаха за всяко събитие на което отиваха. Ако тя отиваше в офиса се обличаше за офиса. Ако отиваше на вечеря, се обличаше за вечеря. Това, което откриваме сега е, че има размиване на границите. Жените търсят гъвкавост в облеклата. Откриваме, че офис средата всъщност се съобразява с това.

Кои са тенденциите, които със сигурност са изчезнали и кои със сигурност присъстват?

Нашето бизнес официално облекло отбелязва 50% спад спрямо 2019 г. Десенът и цветът са близки до 70% от нашия асортимент, защото виждаме това търсене. Блейзърите се търсят с 166% повече, но те са цветни, пастелни и имат шарки. И жените ги съчетават с деним. Денимът ни има 70% ръст спрямо миналата година и се търсят кройки като широк крачол, висока талия и изрязани - просто се експериментира повече със стила.

Сара, наистина съм развълнувана че сега ще пробваме някои от цветовете и стиловете, които сте донесла.

Това, което ще забележите първо е, че има много цвят, много шарки. Това е пример на модел, който е в наситен жълт цвят. Щампован е с този флорален мотив с малки бръмбарчета върху него. А това е пример за рокля деним. Цветът също се завръща.

Намираме наситени цветове като този невен. Трябва да го пробвате всъщност.

Страхотен цвят.

Наистина ми харесва на Вас.

Това е идеално за офиса.

Това е горна част и пола. И ако искате да го облечете събота и неделя, съчетавате това горнище с чифт дънки деним, можете да съчетаете полата с тениска. И може да бъде много гъвкав и за уикенда.

Изглеждате феноменално в този цвят. Това е Ребека Тейлър. Цветът е много забавен и панталонът с неговата изрязана форма е идеален е за пролетта.

И колието е добър акцент.

Да, всъщност бихте могли да заемете огърлицата от нашия сайт.

Какво мислите че казва това за работещата жена? Те един вид правят изявление с това, което носят?

Хората търсят гъвкавост и да бъдат по-социални. Така че изведнъж, можетe да работитe по Zoom от вкъщи, да притичате до кафенето или за среща с приятели и да общувате с хората от квартала. Жената иска да се чувства овластена, уверена и индивидуалистична.

Вижте ВТОРА ЧАСТ на видеото.