Модата на работното място дава предимство на себеизразяването, част 2

Дженифър Забасаджа, Bloomberg

19:12 | 19 август 2022
Преводач: Петя Кушева

Търсенето на себеизразяване в работното облекло е интегрирано от жените-дизайнери в работното облекло. Дизайнери като Layo G.

Аз съм президентът и собственик на Layo G., а също и адвокат.

Вие сте адвокат, но също сте и моден дизайнер.

Да. Нигерийка съм и родителите ми са типичните нигерийски родители. И ако някой познава някой нигериец знае че за нигерийците има три приемливи професии - адвокат, лекар, инженер.

И така, реших единствения начин да направя всички щастливи е да отида в модно училище и юридическо училище едновременно.

Завършихте право и започнахте бизнес.

Да

Разкажете ни за този период и какъв беше бизнеса, когато започвахте?

Аз съм адвокат в един свят доминиран от мъже. Така че тогава разбрах, че искам да направя линия за професионални работещи жени и дизайнерски тоалети и дизайнерски дрехи, които правят живота им още по-лесен, но все пак са модерни. И така, ето как се роди Layo G. - произлeзe от моя опит.

Какви бяха пропуските, които забелязахте в индустрията?

Исках дрехи, които са забавни. Не исках традиционно скучни стари костюми и нещата се променяха на работното място също. Някъде по това време хората могат да се появят като тяхната автентична същност на работа. И исках да проектирам нещо, което беше забавно ярко, цветно и разрешава на жените да изразят своята индивидуалност, а също така да бъде удобно. И да може да се носи цял ден с лекота.

Мислите ли, че това което носим е променило как общуваме на работното място и посланията, които изпраща?

Определено. Не само изпраща послание за това коя съм аз, но може би изпраща послание това искам да постигна.

Мислите ли, че това ще се задържи в този момент, в който се намираме сега?

Определено така мисля, защото това изисква пазарът. Това изискват потребителите. И ако искате да сте в течение на това, което клиентите и пазарът искат, трябва да се адаптирате към него.