Безос направи забележка за икономическите познания на Байдън

Хайди Страуд Уотс, Bloomberg

10:30 | 4 юли 2022
Обновен: 13:44 | 4 юли 2022
Преводач: Силвия Грозева

Основателят на Amazon Джеф Безос критикува президента Джо Байдън за призива в Туитър бензиностанциите да намалят цените. Безос каза, че изказването на Байдън е или заблуда, или дълбоко неразбиране на основните пазарни динамики. В отговор Белият дом съобщи, че повишените цени на бензина не са основна пазарна динамика, а пазар, който предава американските потребители.

Китайските случаи на ковид се повишиха с продължаващите масови тестове. Почти 300 нови случая бяха открити и два окръга бяха поставени в локдаун. В цял Китай 385 нови случаи бяха регистрирани в събота. В Макао властите съобщиха за 2 смъртни случая, свързани с ковид в неделя, това става за пръв път на острова от началото на пандемията.

Хиляди бяха принудени да напуснат домовете си в Сидни и около него заради проливните валежи. 18 спасителни операции бяха проведени през нощта след като 3 големи реки излязоха от коритата си. На населението бе наредено да избягна ненужните пътувания. Метеорологичната обстановка върви към нормализиране, но синоптиците очакват все още 120 мм валежи за Сидни.

Законодателите в Ню Йорк приеха закон, който сериозно ще ограничи носенето на оръжие и ще изисква проверка при купуване на амуниции. Мярката цели ограничаване на оръжието в масовия транспорт или в училища, съдилища и на други публични места. Законът ще влезе в сила през септември, но почти е сигурно, че ще бъде оспорен пред съда.