Истинската история на Gucci, част 8

Сара Фордъм

15:00 | 2 юли 2022
Преводач: Петя Кушева

Партньорството между Том и Доменико става наистина основополагащо. Не само за бизнеса на Gucci, но и за други луксозни къщи, които започват да копират синергията между творците и мениджмънта. Това започва да се възприема като нещо като съществен компонент, от който се нуждаеш в този период, за да управляваш успешна луксозна марка.

"Gucci е моето наследство, затова обичам компанията и съм изключително щастлива от Gucci. Някои хора ми задават този въпрос, много често. Не, винаги съм искал Gucci да се справя добре. Щеше да бъде катастрофално ако Gucci не се справяше добре, след като Том и аз напуснахме", казва Доменико.

В много отношения геният на Gucci е в това, че успява да се преоткрие и също така, честно казано, да преоткрие секса на своето време. Ако се замислим как Gucci е спасена през 90-те години, сексът продава и съвременното виждане за секс е било фундаментално важна част от това.

Сега видяхме че Gucci наистина продължи напред. Последните няколко години бяха феноменално успешни. Защо е така? Ами всъщност те изразиха секс по доста различен начин. Секс, който смесва половете, небинарен тип секс, който наистина много резонира с хилядолетията и потребителите на възраст под 35 години, и това е едновременно много необичайно, много предизвикателно за луксозните марки. Но, разбира се, Gucci го направиха истински бягство и успех на модния подиум.