Истинската история на фамилията Gucci, епизод 1, част 7

Сара Фордън, автор на Фамилията Гучи, редактор в Bloomberg

18:36 | 10 юни 2022
Обновен: 21:33 | 10 юни 2022
Преводач: Петя Кушева

След като Investcorp дава на Маурицио свобода на действие да реализира визията си, те започват да се тревожат много за ситуацията. Налели са милиони долара в тази дупка и решават, че не искат да влагат повече пари, защото смятат, че просто ще отидат на вятъра.

Той ги моли за време. Оценката му е, че обратът се нуждае от малко повече време за да почувстват за клиентите как се е променила Gucci. И в един момент ги моли,"Ако ми дадете само шест месеца", казва той, "японският пазар ще разбере, че има нов Gucci и вятърът ще задуха в посока на продажбите ни." Е, така и не получава този шанс. Investcorp създаде военна стая. Започват да го преследват с всичко, което могат и накрая успяват да го изгонят и купуват неговите 50% от компанията за 150 милиона долара и след това я превзеха изцяло.

Иронията на тази история е, че всъщност Маурицио е бил прав. Шест месеца след като е принуден да напусне от Investcorp, японците се събуждат за новата Gucci и започват да купуват чанти Gucci, а компанията започва да печели пари за много кратък период.

Вижте ОСМА ЧАСТ на видеото.