Истинската история на фамилията Gucci, епизод 1, част 2

Сара Фордън, автор на Фамилията Гучи, редактор в Bloomberg

18:31 | 10 юни 2022
Обновен: 21:26 | 10 юни 2022
Преводач: Петя Кушева

Един от героите, които наистина има най-дълга арка и най много знания за историята е Доменико де Соле, който започва като адвокат на Родолфо в началото на 80-те години.

Доменико де Соле  казва, че е било много сложно да работи за Родолфо , защото в онзи момент има голям конфликт в семейството, тъй като децата на Алдо вероятно са чувствали че баща им е свършил такава феноменална работа, което е вярно. Алдо е бил страхотен човек, но те са смятали, че заслужават повече от 1/4 от 50%. Така че има много битки, които продължават дълго. Но след това ситуацията се уталожва и нямаше промяна в собствеността на акционерите, а Маурицио запазва 50%. Това е положението, но то създава много враждебност, има много битки.

И така, важна повратна точка в тази семейна история е 1983 г. Родолфо се разболява тежко и умира. Оставя своя 50% дял в компанията на единствения си син Маурицио.

Маурицио започва още тогава с идеите си за това как иска да изчисти марката Gucci и да я изведе на пазара, но не може да убеди чичо си и братовчедите си. Те са много доволни от всички изгодни лицензионни сделки, които са много изгодни за тях. Така че докато Маурицио става все по-убеден в своята визия за Gucci, и че той е човекът, който трябва да я развие, на домашния фронт той се разминава и със съпругата си Патриция, която го е подтиквала да бъде такъв, г-н Гучи, един от водещите изпълнителните директори на луксозни компании в Милано. Но той започва да се чувства малко притиснат и през 1985 г. решава да я напусне.

Вижте ТРЕТА ЧАСТ на видеото.