Ръстът на заетостта в производството е обещаващ

Каролин Лий, президент на The Manufacturing Institute in the U.S.

17:14 | 10 май 2022
Преводач: Мария Попова

По време на ковид разбрахме колко важно е да произвеждаме ключови елементи от продуктите тук, в Съединените щати. Винаги сме имали голямо производство тук, но компаниите се стремят да върнат някои ключови компоненти – полупроводниците са добър пример, защото днес се влагат във всичко. Но ни е нужна не само физическата инфраструктура и оборудване, а също и работната ръка и обучението в подкрепа на тази работна ръка.

Как гледат производителите на профсъюзните организации, как виждат бъдещето им докато връщат в страната значителна част от производството си?

В настоящия момент гласът на работниците се чува особено силно. Има над 800 хиляди свободни работни места. Така че, работниците и техните нужди са в центъра на вниманието.

Мнозина производители ще ви кажат, че правят най-доброто за своите работници независимо дали те са в профсъюз или не. Наистина е въпрос на това как да си осигуриш необходимите хора и уменията, които трябва да имат, така че да запълниш тези работни места, а за да ги задържиш, трябва да се отнасяш добре с тях.

Съвременното производство, модерното производство е истинско чудо. То е светло и чисто, пълно с модерни технологии, а възможностите за кариера са чудесни. Има огромна вероятност да започнете дадена работа, да продължите да се учите. Забравете за погрешното схващане, че идвате, правите едно и  също в продължение на 40 години и се пенсионирате.

Толкова сме далеч от това схващане. Наистина има толкова много възможности да преследвате желаното от вас и вашия интерес на място, където създаваме бъдещето си и нашия свят.