Серина Уилямс планира да подкрепя новите шампиони, част 1

Серина Уилямс, управляващ партньор в Serena Ventures

18:00 | 23 март 2022
Обновен: 19:37 | 23 март 2022
Преводач: Петя Кушева

Серина, инвестирате в компании в ранен етап на развитие от девет години, но този нов фонд Ви отвежда на следващо ниво. Казвате, че искате да инвестирате в следващото поколение шампиони. Кои и къде според вас са тези шампиони?

Ние не избираме само един тип компании. Търсим здраве и уелнес, финтех, както и крипто сферата, Web 3 сферата, а и NFT са нещо, което е на ума на всички. Не мисля, че можете да имате фирма за рисков капитал и голяма част от вашия фонд да не е в Web3 сферата, така че ние като че ли сме се насочили към тези области.

Вие сте най-добрата за всички времена в тениса от толкова дълго време. Но в рисковия капитал сте в скрит режим или под радара. Много знаменитости и спортисти не са задължително приемани сериозно тук, освен ако не инвестират директно в сферата си. Има ли нещо мотивиращо или зареждащо в това да опитваш да се докажеш в нещо ново?

Да. И честно казано, това е една от причините да инвестирам толкова дълго и да съм в скрит режим толкова дълго, е защото чувствам, че независимо дали става дума за артист или за спортист, когато се опитаме да направим нещо различно, това се възприема повече като търсене на възможности, а не като страст. А за мен това всъщност е страст.

Всяка сутрин се събуждам с мисълта, че нямам търпение да отворя компютъра си и да погледна DAX или просто да говоря с компанията и да видя какво ще правим днес.

Това е нещо, по което съм страстно запалена и просто се забавлявам много.

Но да, това е и другата причина, поради която все още работех в скрит режим.

Наистина исках да изградя свое портфолио. Исках да натрупам опит.

Така че, когато хората имат въпроси, да казвам, че може просто да видят опита ми или да влязат в информационна зала и да видят какво сме правили в миналото. Това дава представа какво ще правим в бъдещето, когато имаме по-голям фонд и можем да пишем тези големи чекове.