Спортните залози променят американските институции, част 2

Брайън Егър, старши гейминг анализатор за Bloomberg Intelligence

21:00 | 23 февруари 2022
Преводач: Кирил Петков

Най-удивителното за мен развитие на нещата след решението на Върховния съд е колко разширихме границите на разрешеното. Спомнете си Пит Роуз. Не става дума за съвсем нов свят. Но дълго време се гледаше с лошо око на залозите, а сега звезди публично обявяват на кого и на какво залагат. Чудя се дали има шанс за съпротива. От определена гледна точка това прави играта по-малко чиста. Виждаме как спортисти се включват начин, който не е разрешен.

Така е, това се случва. Но спомнете си че преди 2018 г. Невада бе единственият щат, където бяха узаконени решаващите залози, с изключение на няколко юрисдикции, позволяващи групови залози.

Узаконяването на спортните залози в редица щати след решението на Върховния щат през 2018 г. доведе до много по-стриктно следена и регулирана индустрия, обложена с данъци във всеки щат поотделно.

Има нарастващо социално одобрение към залагането на спортове.

Вместо да залагат при нелегални агенции, които не са част от дадена юрисдикция, хората могат да залагат с узаконена, често публична компания.

Нека се отдалечим от Супербол, любопитно е съревнованието между FanDuel и DraftKings. Видяхме редица сливания и придобивания - DraftKings се сля с SBTech, а FanDuel бе придобита от Flutter. Кой ще спечели надпреварата? Кои фактори може да се окажат решаващи, освен сливанията и придобиванията?

Освен сделките, които изредихте, DraftKings купи Golden Nugget Online Gaming и Penn National Gaming закупи theScore.

Виждаме доста сделки с разрастването на най-големите компании.

Дори BetMGM е съвместно дружество между два големи партньори, MGM Resorts и MGM Entertainment.

Наблюдаваме много нови придобивания, партньорства и дружества, консолидиращи мощ, както от технологична гледна точка така и като обем на клиентите.