Китай иска по-малко влияние на технологичните компании над правителството

Сю Кийнън, Bloomberg

09:20 | 21 януари 2022
Преводач: Силвия Грозева

Китай ще работи за намаляване на влиянието на технологичните компании върху правителствата. Мерките на Агенцията за борба с корупцията ще обхванат и държавните компании и финансовия сектор. Това обаче са още лоши новини за китайските технологични гиганти, които вече се борят с по-строгите регулации от дигиталните финанси до сигурността на данните, онлайн гейминга и листването в чужбина.

Администрацията на Байдън следи данни в реално време от бизнесите, които работят в Китай, за да разбере какъв е рискът от Омикрон за веригите на доставка. Властите съобщиха, че е твърде рано да се определи какви последици може да има новият вариант или локдауните за американската икономика. Информацията се споделя с компаниите, за да са наясно с потенциалните забавяния.

Летищата по Източното крайбрежие на САЩ, включително тези в района на Ню Йорк получиха предупреждение за възможни закъснения на полетите. Лошото време и новите правила около старта на 5G мрежите биха могли да доведат до смущения в трафика. Федералната авиационна агенция минимизира последиците като разрешава на повече самолети в зоните с 5G около летищата. Метеорологичните системи са първия голям тест след пускането в сряда на новия стандарт в телекомуникациите.