Русия и съюзниците й пращат военни в Казахстан

Джулиет Сали, Bloomberg

12:30 | 6 януари 2022
Преводач: Мария Попова

Русия и нейните съюзници ще изпратят военни части в Казахстан по молба на президента на страната след сблъсъци с протестиращи срещу правителството. Централната банка заяви, че временно ще преустанови работата на финансовите пазари след най-голямото от десетилетия насам предизвикателство към властта в централно азиатската страна.

Италия ще направи задължителни ваксините за хората над 50 години и ще ограничи допълнително това какво могат да правят неваксинираните. Това става на фона на рекорден брой новозаразени.

Президентът Макрон е подложен на натиск след като Франция отбеляза най-високият за Европа дневен брой на случаите вчера – над 330 хиляди заболели.

Северна Корея съобщи, че е повела тест на хиперзвукова ракета в сряда. Страната продължава да разработва стратегически оръжия като предизвикателство срещу САЩ и съюзниците им. Държавните медии пишат, че ракетата е отбелязала точно попадение в целта на 700 километра. Това става ден след като Ким Чен Ун заяви, че ядрените преговори със САЩ не са приоритет за Пхенян.