Премиерът на Австралия няма да е под карантина

Вони Куин, Bloomberg News

10:34 | 3 януари 2022
Обновен: 12:43 | 3 януари 2022
Преводач: Силвия Грозева

Премиерът на Австралия е под наблюдение за проява на симптоми на ковид след като в резиденцията му в Сидни бе регистриран позитивен случай. Скот Морисън бе посъветван да бъде внимателен след като потенциално заразен човек се оказа на пресконференцията му в сряда. По наскоро променените санитарни правила в щата, премиерът няма нужда да се изолира под карантина.

Сингапур за пръв път от 6 месеца съобщи за повече случаи на ковид сред пристигащите от чужбина, отколкото сред местните. 260 вносни случая бяха регистрирани от здравните власти в първия ден на 2022г в сравнение с 187 местни случая. Сингапур замрази продажбата на билети през каналите за пътуване на ваксинирани до края на януари.

Продължават закъсненията на полетите в САЩ заради преноса на бурите в източна посока и проблемите на авиокомпаниите с недостига на екипажи заради бързото разпространение на Омикрон. Над 2000 полета от, до и в САЩ бяха отменени до неделя на обед. Наред с над 3600 закъснения по данни на Flightaware.com. Смущенията в трафика започнаха на фона на голямото пътуване след празниците.

Goldman Sachs поиска служителите им в САЩ да работят от вкъщи, ако могат до 18 януари. Решението бе взето след като повечето големи конкуренти на банката, включително JPMorgan Chase и Citi Group възприеха по-предпазлив подход заради бързото разпространение на Омикрон в страната. Goldman е един от най-големите привърженици на връщане на служителите в офиса сред банките на Уолстрийт.