Парковете на Disney смесват дигиталния с реалния свят, част 1

Кърин Синха, основател и директор на Illumix

18:30 | 21 декември 2021
Преводач: Петя Кушева

Гледаме видеоклип, в който махате на Бъз Лайтър в парка. Любопитно ми е как всъщност работи технологията? Трябва ли да носим очила, за да видим това, или да гледаме в телефоните си?

Всичко това е базирано на телефона. Един от наемателите на това, което сме създали прави добавена реалност в тази дигитална, физическа метавселена, не само много точна и реалистична, но и много достъпна.

Ние се отдалечихме от модела, при който се налага изтеглянето на отделни приложения или добавена реалност и този тип технология може да се вкара във всяко приложение или дори в някои случаи в уебсайтове за електронна търговия.

Това е наистина огромна част от онова, което направихме технически от гледна точка на възможности.

Интеграция в реално време на обикновени мобилни устройства, цифрови и физически, без предварително картографиране или предварително сканиране, което е не е било възможно до днес.

Значи казвате, че преминавате от разказване на истории към преживяване на истории, но звучи така, сякаш за да преживеем тази история, трябва да гледаме в телефоните си, докато стоим в увеселителен парк?

Да, при този конкретен пример трябва да има някакъво устройство за гледане и мобилният телефон е най-успешният начин за това.  То е същото като да направите снимка. Някои от тези паркове са най-популярните в Instagram места, снимани по света.

Хората използват телефоните си. Въпросът е да можем да осигурим преживяване за по-дълбоко взаимодействие и ангажираност с тези места. Не става въпрос само да имате власт като участник в тази метавселена или в това по-общо преживяване. Можете да променяте, да взаимодействате и да се ангажирате с тези неща, което иначе не би било възможно.

Цифровата технология дава невероятна сила и гъвкавост, които виждаме в дигиталния свят и това вече се проявява най-вече в игрите.

Има огромно значение, че можем да преживеем това физически и смятам, че има огромен потенциал в период, в който очилата и метавселената стават все по-значими за този свят и какви могат да бъдат тези модалности.