Великобритания иска инвестиции от САЩ да се увеличат

Ан-Мари Тревелиян, министър на международната търговия на Великобритания

14:54 | 7 декември 2021
Обновен: 16:57 | 7 декември 2021
Преводач: Петя Кушева

Любопитно ми е конкретно какви са разговорите ви с министър Раймондо? Какъв е нейният приоритет по отношение на преговорите с Вас?

Очаквам с нетърпение да се срещнем официално. Досега сме имали възможност да се срещнем само виртуално. Така че очаквам с нетърпение да имам истински разговор с нея, лице в лице.

Нетърпеливи сме да обсъдим широк кръг от въпроси от търговската сфера, не само как можем да продължим със споразумението за свободна търговия, но и неща като овластяване на жените, инвестиции в женски предприятия - въпрос, който не само в нашите две страни, но и в световен мащаб е нещо, с което искаме да се справим и да постигнем напредък.

Споменахте споразумението за свободна търговия. Говорим за Джина Раймондо и я познаваме като бивш губернатор на Роуд Айлънд. Има нещо като ключова промяна. Любопитно ми е какво мислите за това и още за подхода към всеки щат поотделно, като се съсредоточите върху Ню Йорк или Калифорния, независимо дали става въпрос за земеделие или цифрова технология. Това промяна на подхода ли е - всеки щат по отделно?

Сега се занимаваме с това, докато изчакваме да се заемем с продължаването на цялостните разговори.

Един от моите министри, Пени Мур, в момента е в Калифорния и води точно тези разговори. Ще посети Джорджия, Тенеси, Южна Каролина и Оклахома преди Коледа и може би ще направи малко коледно пазаруване, докато е тук и ще се наслаждава на всичко, което САЩ пред лага.

Важно е да проведем тези разговори, да помислим за това как да облекчим някои от бариерите около квалификацията, така че тези потоци от услуги да могат да вървят по-лесно.

Обществените поръчки са интересен въпрос в областите, в които държавата държи контрола. Трябва да помислим как можем да изградим взаимоотношения, при които да има инвестиционни потоци както от САЩ към Обединеното кралство, така и обратно в редица области.

Имаме над трилион долара инвестиции между нашите две страни. Искаме те да продължават да растат.