Какво да направи новият шеф на Twitter, за да угоди на инвеститорите

Мандип Синг, старши технологичен анализатор

11:22 | 1 декември 2021
Обновен: 13:22 | 1 декември 2021
Преводач: Петя Кушева

Еlliott взе дял миналата година. Silver Lake също взе дял от Twitter миналата година. Очевидно имаше проблеми с представянето на двете компании.

Просто това, с което Параг може да допринесе е по същество ускоряване на  усилията за разработване на продукти около това, което правят с изкуствения интелект. В тази връзка е също какво може да направи Twitter с метавселената, защото в края на карищата социалните медии еволюират в нещо ново.

Факт е, че и Facebook, и Snapchat вървят след Meta означава, че Twitter трябва да намери начин да развива своя продукт по-добре по отношение на изкуствения интелект, на метавселената.  Затова мисля, че издигането на Параг вероятно е добър ход.

Инвеститорите ще бъдат леко разочаровани, че някой отвън няма да стане директор, просто защото Параг няма да внесе драстични промени в стратегията на компанията.

Нашата гледна точка е, че той ще продължи това, което компанията вече прави и някак се пропуска възможността да се привлече някой отвън, който наистина да мисли мащабно по отношение на това накъде може да върви компанията през следващите 5-10 години. Така че донякъде е разочарование и съм съгласен с теб, че той не е човек, който е активен по отношение на ангажираността с медиите или инвеститорите.