iPhone срещу Android, част 2

Влад Савов, Bloomberg Токио

20:00 | 22 ноември 2021
Обновен: 21:04 | 22 ноември 2021
Преводач: Петя Кушева

Наскоро сте преминал от Android към iPhone. Видях, че имате iPhone. Кои са някои от нещата, които открихте при тази смяна?

Да. О, Боже. Има доста. Първо, не осъзнавах колко много ми липсва плоския екран и по-квадратно съотношение на страните. Всички с Android обичат тези извити страни на екрана, което е наистина красиво, когато го слагаш на рафта и се опитваш да продадеш нещата, нали? Но винаги регистрира фалшиви докосвания от дланта ви. Докато можете да хванете iPhone много по-надеждно с правите му страни.

И ще кажа че лицевото разпознаване и интеграцията му между приложенията, просто е усъвършенствана. Ако сте настроени по-приключенски, Android може да бъде вариант. Отново, ако просто искате надеждно, гладко, безпроблемно преживяване, iPhone е изборът.

Още по темата

Да обобщим.

За камерата - Android.

А за приложения и аксесоари – iPhone.

И бих казал, че при всички тези инвестиции, които са направили китайските производители на смартфони през изминалата година, изобщо не очаквам забавяне. Те наистина решиха проблема с камерата дотам, че аз все още предпочитам Google Pixel, но ако вземете телефон Vivo, Oppo или Xiaomi, ще получите невероятна камера, независимо от всичко.

Какво предстои за тях? Наваксват спрямо всички останали и усъвършенстват дизайна и потребителското изживяване и т.н.

 Имам вяра в тези момчета. Усещам, че се движат по-бързо от всеки друг в бизнеса. Бихме могли да говорим пак след една година и тогава може да е по-различно.